21. toukokuuta 2012

"Tyhmäkin sen huomaa"

Huumorimusiikkia on tehty iät ja ajat. Suomalaisen perusluonteeseen kuuluu melankolisuus, joten vastapainoksi pitää olla jotain nauruhermoja kutkuttavaa. On lukuisia TV-sarjoja/elokuvia; Velipuolikuu, Vintiöt, Uuno Turhapuro, Pekka Puupää, Pekko Aikamiespoika, Vääpeli Körmy, Ketonen & Myllyrinne jne.

Nyt astutaan sellaiselle osa-alueelle kuin "huumoriyhtyeet":

Halavatun Papat

Halavatun papat on vuonna 1989 perustettu iisalmelainen mopokerho, josta kehittyi vuonna 1996 huumoriyhtye ja myöhemmin elämys- ja ohjelmapalveluyritys. Yhtye esiintyy kahtena eri kokonaisuutena: Halavatun Papat band ja Halavatun Papat duo. Duon erikoisuutena on se, että rumpuina käytetään Pappa-Tunturi-mopoa. (wikipedia)



Kummeli

Jokainen suomalainen tuntee tai ainakin tietää Kummeli-sketsiohjelman. Kummeleista on tehty myös elokuvia: Kummeli Stories, Kultakuume, Alivuokralainen ja Jackpot. Pidän heidän tuotannostaan, niin elokuvista, kuin tv-sarjastakin. Kummeli-näyttelijöistä löytyy taitavia muusikoita mm. Heikki Silvennoinen.

Speedy & Saku (Timo Kahilainen & Heikki Silvennoinen)
Matti Näsä (Heikki Silvennoinen)

Jaakko Teppo

Jaakko Tepon tuotannosta, niin musiikillisessa kuin pakinoissakin ovat esillä oman kotiseudun, Savon ja Pohjois-Karjalan murre, maaseutukulttuuri ja yhteiskunnalliset ongelmat, joihin hänen satiirinsa kohdistui. (wikipedia)

Isäni pitää erityisesti Jaakko Tepon tuotannosta. Ehkä "outo" huumorintajuni on sieltä peräisin.

Bat & Ryyd

Bat & Ryyd on suomalainen 1980-luvun lopulla toimintansa aloittanut, Kemijärveltä lähtöisin oleva elektronista huumori-, pop- ja rockmusiikkia esittävä duo. Duon tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa "Ehtaa tavaraa", "Lentävä puliukko" ja "Fiilaten ja höyläten". (wikipedia)



Jope Ruonansuu

”Jope” Ruonansuu on suomalainen koomikko, imitaattori, muusikko ja näyttelijä. Menestyneimmissä kappaleissaan Ruonansuu on yleensä karikatyyrin keinoin liioitellut jonkun julkisuuden henkilön ominaisuuksia ja maneereja tai humoristisesti pureutunut ajankohtaisiin asioihin. Vaikka Ruonansuun musiikki on enimmäkseen humoristista, hän on tehnyt ja esittänyt myös herkkiä, vakavamielisiä kappaleita. (wikipedia)



Petri Nygård

Petri Nygårdin kappaleet sisältävät rivoa kielenkäyttöä ja käsittelevät muun muassa seksiä ja päihteitä. Niissä myös mainitaan monia julkisuuden henkilöitä. (wikipedia)


Steel Panther

Yhdysvaltalainen glam metal yhtye Steel Panther parodioi 80-luvun musiikkia niin omien kappaleiden, kuin covereidenkin kautta. Yhtyeen jäsenet ovat viimeisen päälle tuolta aikakauduelta. Sanoitukset liittyvät mm. seksiin, huumeisiin ja naisiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei sinä anonyymi, jätäthän nimimerkkisi viestikenttään.
Ei asiatonta kirjoittelua, kiitos!

Hey anonymous, use a nickname, please.
No irrelevant comments.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...