20. lokakuuta 2012

Trash Fest V

:: DAY 1 ::

Kahden viikon matkani alkoi Joensuusta perjantaina 5. lokakuuta 2012. Hyppäsin aamulla Helsinkiin menevään junaan. Istuin Anun viereen, hänkin oli menossa Trash Festiin. Jo puolen tunnin junassa istumisen jälkeen haluaisi olla jo perillä. Nukuin hieman, söin eväät. Matka meni nopeasti.

Juna oli Pasilassa aikataulun mukaisesti klo 13:41. Satoi vettä. Pyörähdin Lidlissä ja Alkossa. En tarkalleen muista missä hostelli (Stadion Hostel) oli. Nään stadionin, mutta kierrän sen kokonaan ympäri. Yltä päältä kastuneena ja hikisenä kirjaudun sisään ja raahaudun huoneeseeni. Hetken hengähdettyäni kaivan esiin vaatteet ja meikit. Kello lähenee kahta... Syön eilisiä eväitä, italian pataa.

Sovin saksalaisen kaverini Steffien kanssa tapaamisesta noin viiden aikoihin. Varttia vaille viisi olen valmis ja kiirehdin raitiovaunupysäkille. Steffie majailee Eurohostellilla. Saavun paikalle, Steffie on ulkona tupakalla. Menemme sisään ja avaamme kaljat, KIPPIS. Musiikki soi.

Viimeiset oluet kurkkuun kaadettuamme lähdimme kävelemään kohti Gloriaa. Keikkapaikan ulkopuolella oli ihmisjoukko odottamassa sisäänpääsyä. Ei vielä ainuttakaan tuttua kasvoa... Jonkin ajan kuluttua Heidi & Kate kävelee kohti, halaan heitä. Good to see you guys!

Kun ovet aukenivat kahdeksan jälkeen, nään tutut britit; NEW GENERATION SUPERSTARS, Berty, Jenny, Matt, Nick.. Kaikki ihanat! :) Halaan ja tervehdin kaikkia. Menemme sisään. Yliannostus tuttuja. Small talk alkaa sujua...

Ruotsalainen ToxicRose avaa Trash Festin. Seuraan bändiä ylätasanteelta. Hyvältä kuulostaa. Yhtyeen basisti Göran on soittanut aiemmilla festeillä mm. Sexydeathissa sekä All Starseissa.

ToxicRose

ToxicRose


Seuraavana nähdään brittiläinen Night By Night. Olen nähnyt heidät pari kertaa aikaisemmin. Ja uudelleen Nottinghamin Rock Cityssä sunnuntaina 14. lokakuuta.

Night By Night

Night By Night

Brittibändin jälkeen on vuorossa norjalainen Malice In Wonderland. Olen joskus kuunnellut kyseistä yhtyettä. He ovat käyneet pariinkin otteeseen Suomessa, mutta en ole koskaan eksynyt keikalle. Katsoin pari kappaletta edestä ja lähdin sitten lepuuttamaan jalkojani aulan sohvalle.

Malice In Wonderland


Hetken seurusteltuani kipusin yläkertaan odottelemaan illan viimeistä bändiä, Dope Stars Inc. Ihmisiä oli kerääntynyt lavan eteen. Keikka alkoi, ja jo parin kappaleen jälkeen minäkin juoksin sekaan.

Dope Stars Inc.


Tuli armoton hiki, mutta jatkoin edelleen riehumista. "Bang Your Head" yms. bändin "hitit" tarttuivat yleisöön kuin purkka tukkaan. Meno oli huikea ja keikasta jäi varmasti hyvä fiilis niin bändille, kuin yleisölle :) Viimeiset kappaleet olivat jo menossa, kun lähdin hakemaan takkia narikasta, jotta välttäisin ryysiksen.

Kun DSI vihdoin lopetti, osa tutuista sanoi lähtevänsä suoraan nukkumaan, osa Bäkkärille. Itse suuntasin puolivastentahtoisesti Bäkkärille. Siellä jonkun aikaa istuskeltuani päätin kadota. Hostellille oli pitkä matka, mutta kun pääsin perille, uni tuli välittömästi... Zzz

:: DAY 2 ::

Lauantaina heräsin jo ennen puolta päivää. Aamupalan jälkeen kävin suihkussa ja aloin valmistautua. Minun oli oltava Gloriassa klo 18:15, New Generation Superstarsin Meet & Greet ja soundcheck. Eipä juuri mitään erikoista, koska olen ollut samassa "tilanteessa" aiempinakin vuosina. Silti aina mukava nähdä heitä ja jutella heidän kanssaan ilman ylimääräistä hälinää :)

Jäin sisään kun soundcheck päättyi. NGS oli illan ensimmäinen bändi. Odottelin jo hädissäni Iraa, koska hän on ollut aina kanssani New Generation Superstarsin keikalla.

New Generation Superstars

New Generation Superstars


Keikka oli erilaisempi kuin aiemmat NGS:n Trash Fest-keikat. Sanoin AJ:lle jälkikäteen, että he olivat rauhallisempia. Voi osittain johtua siitä, että aiemmat Festit olen ollut aika päissäni.

Lord Of The Lostia en katsonut lainkaan. Muistan aulasta kuulleeni heidän soittavan Backstreet Boysin Everybody:n.

Private Line oli heidän jälkeen. Pidän kahdesta ensimmäisestä levystä (21st Century Pirates & Evel Knievel Factor) mutta nyt bändi on kuivunut kasaan.

Private Line


Suurin osa yleisöstä oli tullut katsomaan ruotsalaista Deathstarsia. Itse odottelin NGS:n jälkeen kärsimättömänä All Starseja. Soittivat nämä kappaleet:

- The Cult - Lil' Devil
- Mötley Crüe - Kickstart My Heart
- AC/DC - Whole Lotta Rosie
- Johnny Cash - Hurt
- Velvet Revolver - Slither
- Marilyn Manson - The Beautiful People

Johnny Cashin kappaleen aikana aloin itkeä, niinkuin aiempinakin vuosina All Starsien aikaan. Viime kerralla se tapahtui vasta All Starsien jälkeen. hihi.. Sucha crybaby. :P


Acey Slade

"Christel"

Johnny Lee Michaels sang "Hurt"





♥ SEE YOU ALL AGAIN NEXT YEAR ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei sinä anonyymi, jätäthän nimimerkkisi viestikenttään.
Ei asiatonta kirjoittelua, kiitos!

Hey anonymous, use a nickname, please.
No irrelevant comments.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...